2008. október 17., péntek

Palástfű tea

Teherbeesni vágyóknál fontos a menstruációs ciklus szabályos lefolyása. Egyébként kár hogy erre már nem korábban figyelünk oda és hozzuk helyre ha probléma van. Úgy értem, még mielőtt egyáltalán a terhességre gondolnánk, akár évekkel korábban. Talán akkor több időt spórolnánk meg a terhességre várva. Persze ez azért van így mert a ciklus szabályossága csak ilyenkor fontos és van jelentősége, amikor már babát szeretnénk. Előtte senkit nem érdekel hogy hány naponta jön meg a menszesze, és hogy mikor van a peteérése. Pedig célszerű lenne már hamarabb erre odafigyelni, de talán a nőgyógyászok feladata lenne ezt a páciensekkel közölni, akár már huszonéves korban.

A menstruációs ciklust szabályozni lehet különféle gyógynövényekkel is. Az előző bejegyzésben írtam a cickafarkfűről, most pedig a palástfűről fogok írni, mert ez szintén alkalmas erre a problémára.
A palástfű segít a menstruációs zavarok, a fehér folyás, az alhasi panaszok és hormonzavar esetében. Alkalmazható klímaxos rosszullétek esetén, és a kezdődő pubertás időszakban kedvezően hat a női szervezetre. Ajánlott cickafarkkal együtt használni. A palástfűnek összehúzó hatása van, használják gennyező sebek és fekélyek esetén is. A női nemi szerveket mindenekelőtt a méhet erősiti, így a teherbeesni vágyó nőknél, és szülés előtt és után hasznosan alkalmazható.

Palástfű tea:
1 teáskanál fűvet leforrázunk 2-3 deci vízzel, 1-2 percig állni hagyjuk, majd kortyonként fogyasszuk.
Maximum napi 2-3 csészével fogyasszunk.

Fürdővízbe:
Egy teljes fürdőhöz 200 gr szárított, vagy pár maréknyi friss növény szükséges.
Egy éjszakára egy vödör hideg vízben beáztatjuk, másnap felmelegítjük és ezt öntjük hozzá a fürdővízhez.

Mennyivel többet fogyasszon a kismama a vitaminokból, mint előtte? Mennyiség táblázat oldalt az ingyenesen letölthető e-bookban.

3 megjegyzés:

Szemi írta...

Gondom van a rendszertelen menzesszel, injekció nélkul alig jon meg. Ráadásul van 4 miómám is méhen belul,ami befelé nol,pedig most szerettunk volna menni lombikbébire.
Sajnos már 41 éves vagyok,nincs túl sok idonk.
Tudnál segíteni,hogy a cickafark-teát, vagy a palástfuteát igyam-e inkább? Estleg hogyan érdemes kombinálni?

Turák Kinga írta...

lehet inni a terhesség első heteiben is, biztos, ami biztos alapon?

Renáta írta...

A palástfű teát csak az ovuláció után javasolják fogyasztani, vagyis a ciklus második felében.