2008. december 14., vasárnap

A férfi felkészülése a terhességre

Tudom a cím kicsit morbidul hangzik, hiszen nem a férfinek kell teherbe esnie.
Bár sok férfi azt gondolja, ő azzal járul hozzá a leendő gyermeke születéséhez, hogy jó sokszor ágyba bújik a feleségével és akkor már ő mindent megtett az ügy érdekében.
Hát ez azért nem egészen így van ám!!!

Arra is gondolni kell, hogy egészséges gyermeket hozhasson világra a kismama. Amit lehet tegyünk meg az ügy érdekében. És az sem árt, ha esetleg az időt le tudnánk csökkenteni, ami a próbálkozással telik. Márpedig egy egészséges férfinek nagyobb esélye van egészséges gyermeket nemzeni, mint egy akár dohányzó, akár rendszeresen alkoholt fogyasztó vagy stresszesen élő férfiúnak.
Szóval kedves leendő apukák. Segítsétek a kedves feleségetekre háruló felelősségből kivenni részeteket.

Ha közösen úgy döntötök, hogy babát szeretnétek, akkor a babatervezés körüli teendőkből is közösen vegyétek ki a részeteket.

A tervezés előtti 3 hónaptól a rendszeres alkohol fogyasztásról le kell mondani. Aztán a dohányzást abba kellene hagyni, ha lehet teljesen, az azt jelenti napi nulla szál.
És el kell kezdeni minél egészségesebben táplálkozni, bár itt a feleségnek elég nagy szerepe van, általában mégiscsak a feleség főz otthon és ő kényezteti urát mindenféle finomsággal. :) Mostantól több gyümölcsöt fogtok fogyasztani desszertként és uzsonnaként, mint eddig, és a főtt ételek mellé többször fog zöldségköret kerülni, mint eddig. Inni pedig ha lehet sima ásványvizet és teát fogtok fogyasztani. A cukros üdítőket légyszí kerüljétek el. Ja és a napi kávéadagot is csökkentsük le ha lehet egy adagra, de max. 2-3 csészére.

Na azért nem kell annyira megijedni, ezt az egészet nem úgy kell felfogni, hogy ez egy kötelező szabály és ha egy nap nem eszel gyümölcsöt, vagy hetente megiszol 1-2 pohár sört vagy bort akkor már megszegted a szabályt - ennyi még belefér. De csak óvatosan, és a feleséged is lássa rajtad, hogy Téged is érdekel a leendő terhessége és a leendő gyermeketek.

2 megjegyzés:

Andyy79 írta...

Szia!

Nekem a párommal olyan gondom van, hogy merevedési problémája van, de a magömlés még ritkább nála. Nem tudom, hogy milyen problémára vezethető vissza és őt ez sajnos egyáltalán nem zavarja. Mit tehetnék én az ügy érdekében?
Üdv:
Andi

Renáta írta...

Szia!

Ezt inkább egy urulógus tudná megválaszolni. De keress rá a Googli-ba milyen természetes gyógymódok segíthetnek.