2008. szeptember 28., vasárnap

Várni a pozitív tesztre, a terhesség egyik jelére

Miközben az ember lánya várakozik a nem várt menstruáció első napjára, már tűkön ül, hogy ugyan sikerült-e teherbe esnie. Nem bírja kivárni a napot, és már akár egy héttel előtte is csinál tesztet kb beágyazódás környékén. Holott tudja, mert olvasta már a neten a rengeteg fórumon, van akinek csak 5. hét környékén mutatja ki. Megcsinálja az első tesztet, negatív, de nem baj még túl korai volt - magyarázza meg magának. Megcsinálja menszesz előtt 2-3 nappal, ismét negatív, elszomorodik: már megint nem sikerült, de azért még lát egy kis fénysugárt a reményre (ami persze egyre csak fogy egyre kisebb lesz az a fénysugár.... Eljött a várva várt nap, kezd az alhas fájdogálni, talán egy-két csepp barnás vér is elhadja szervezetét. A gondolatai kétesek, nem tudja mi van, meg fog jönni-gondolja, de mivel a terhesség első jelei ugyanazok mint a menstruáció jelei ezért még akár terhes is lehet. Gyorsan egy tesztet!!! Persze negatív. Nagy csalódás, de azért még van egy kis aprócska remény, mert most mégiscsak tudatosul a nőben, hogy sok mindenkinek csak későbbi hetekben mutat két csíkot a teszt, 4. - 5. - 6. héten. Ettől a gondolattól hogy még várni kell, már szinte teljesen elfogy a türelem és egyre idegesebb a nő. S mivel mélyen a tudatában nagyon azt akarja, hogy ne jöjjön meg a menszesze, ezért a szervezete szót fogad és tényleg több napos késéssel jön meg. De aztán mégis megjön :(.
Pár nap rosszkedvűség következik, majd új erőre kap (ha van még neki) s kezdődik minden előlről.

Ezen én is átestem egy párszor, tulajdonképpen így leírva tiszta röhejnek tűnik az egész.
Miért idegeljük ki magunkat? Bolondok vagyunk? :)))
Tudom tudom, mindenki nagyon vágyik rá hogy terhes legyen, és ha sikerül teherbeesnie minél hamarabb tudni szeretné, hogy már "kisbaba" van a hasában. Mert akkor mindenre jobban kell vigyázni: óvatosabban mozogni, nehezet nem emelni, sok-sok vitamint enni, kevesebb kávét inni, vagy egyáltalán nem inni, ereszd el a hajamat típusú bulikat kihagyni, stb.
Ezeket legjobb már a legelső próbálkozás előtt legalább 3 hónappal elkezdeni, hogy később mikor már esélye van, hogy terhesek lehetünk, minden természetes legyen, ne arra kelljen mindig gondolni, hogy jaj most terhes vagyok, most sok gyümölcsöt egyek. Nem kell görcsölni, ha már hamarabb rászokunk arra, hogy naponta megeszünk legalább három gyümölcsöt, és sok sok ásványvizet iszunk stb. akkor nem kell attól félni, hogy árthatunk valamivel is a babának.

Tehát NYUGI!!!
Terhességi tesztet elég akkor csinálni ha már eljött a nem várt menstruáció első napja, vagy később hamarabb nem sok értelme van. Mindenféleképp találj ki magadnak valami elfoglaltságot, amivel elütöd az időt és nem görcsölsz a témán.

SOK NYUGALMAT ÉS BOLDOG NAPOKAT KÍVÁNOK MÁR AZOKRA A BIZONYOS TERHESSÉG ELŐTTI NAPOKRA IS!!! :))))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia renáta még az lenne a kérdésem hogy az inekcot is kezdje el a páárom az aloverea mellé meg persze a növt is .de ezt a ginevát má én is kaptap kb.2 éve de semi most ha párom kapná mellé a szurit remélnem igy sikerülni fog de elöre is köszönöm türelmedet és megértésed virág..

Renáta írta...

Szia Virág!
Persze kezdje az injekciót is, tudod semmi sem 100%. Lehet hogy a kettő együtt teszi meg a hatását.
Az Aloe pedig még teljesen egészséges embernek sem árt, úgy is érdemes enni, az injekciót pedig nem befolyásolja.

Eszter írta...

Sziasztok!

Mintha csak rólam szólna ez a bejegyzés. Épp itt ülök és próbálok nem teljesen kiborulni azon, hogy elkezdett fájni a hasam, úgy. Elvileg pénteken kellene megjönnie, de már azon is elbizonytalanodtam, mi a nem várt mensi első napja. Március 14-én jött meg utoljára és az LH teszt szerint 26-án lehetett a peteérés. vagy max 27. Jajj istenem, de utálok várni és még jobban még egyszer elölről kezdeni....

Orso írta...

Szia Eszter!
Ugyanez van naálam is. Korábban volt peteérésem, mint azt gondoltam volna, jövő héten kellene megjönnie, de valahogy nem bírok magammal...utoljára 17én volt meg, 6 hónapja próbálkozunk...mikor tesztelsz?

mónika írta...

szia!március 4-én volt meg a menzeszem aztán 20-án 3 napig tartó enyhén barna folyásom volt!elvileg 31-én kellet volna meg jönni!kicsit feszül a hasam alja meg szurkál de nem görcsölök meg ilyesmi!szerinted teszteljek vagy még várjak?ez egyáltalán lehet terhességi tünet vagy lehet mástól is?mónika!

Nojci írta...

szia!
teljesen véletlenül akadtam a blogodra, mert még a 3. gyermek érkezésére várva is pont ugyanúgy meg tudom magam hülyíteni, mint elsőre :) amiket írsz, hát tényleg...

végig fogom olvasni az egészet, az új blogodat is (nem is tudom, hogy amit ide kommentelek, látod-e, nézed-e?) remélem már boldog szülők vagytok azóta!

csak azért írok, mert ezt a bejegyzésedet most nagyon nagyon meg szeretném köszönni. nagyon jól esett a lelkemnek!

Noémi

Renáta írta...

Szia! Igazán nincs mit. Sajnos még nem sikerült a baba. De már nagyon várjuk.

Nojci írta...

szia!
közben belekezdtem az új blogodba is, es látom, hogy mennyi minden van már mögöttetek :(
nagyon erős csajszi vagy, örülök, hogy megtaláltam az írásaidat!
és nagyon szorítok!!!!!