Természetes folsavforrások a sötétzöld, leveles zöldségfélék pl: spenót, brokkoli.
Egyes gyümölcsök: főleg citrusfélék, déligyümölcsök.
A hüvelyesek: bab, borsó.
Továbbá: búzacsíra, élesztő, tojássárgája.
A zöldségeket lehetőleg rövid ideig párolva vagy nyersen fogyasszuk.
Az üzletekben kaphatók folsavval dúsított élelmiszerek: gabonából készültek (kenyér, rizs, tészta és reggelire fogyasztható gabonafélék.
A folsav a hosszas főzés és tárolás alatt tönkremegy, de a mélyhűtés nem árt neki.
Ha nem tudsz friss zöldséget venni, nyugodtan vegyél helyette mirelitet.
Sok folsavat tartalmaznak: főtt szárazbab, kelbimbó, marhahúskivonat, élesztőkivonat, főtt vese, kelkáposzta, spenót, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér, tavaszi zöldségek, brokkoli, zöldbab, mogyoró.
Egyes gyümölcsök: főleg citrusfélék, déligyümölcsök.
A hüvelyesek: bab, borsó.
Továbbá: búzacsíra, élesztő, tojássárgája.
A zöldségeket lehetőleg rövid ideig párolva vagy nyersen fogyasszuk.
Az üzletekben kaphatók folsavval dúsított élelmiszerek: gabonából készültek (kenyér, rizs, tészta és reggelire fogyasztható gabonafélék.
A folsav a hosszas főzés és tárolás alatt tönkremegy, de a mélyhűtés nem árt neki.
Ha nem tudsz friss zöldséget venni, nyugodtan vegyél helyette mirelitet.
Sok folsavat tartalmaznak: főtt szárazbab, kelbimbó, marhahúskivonat, élesztőkivonat, főtt vese, kelkáposzta, spenót, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér, tavaszi zöldségek, brokkoli, zöldbab, mogyoró.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése