2009. február 2., hétfő

Miben van folsav?

Természetes folsavforrások a sötétzöld, leveles zöldségfélék pl: spenót, brokkoli.

Egyes gyümölcsök: főleg citrusfélék, déligyümölcsök.

A hüvelyesek: bab, borsó.

Továbbá: búzacsíra, élesztő, tojássárgája.

A zöldségeket lehetőleg rövid ideig párolva vagy nyersen fogyasszuk.

Az üzletekben kaphatók folsavval dúsított élelmiszerek: gabonából készültek (kenyér, rizs, tészta és reggelire fogyasztható gabonafélék.

A folsav a hosszas főzés és tárolás alatt tönkremegy, de a mélyhűtés nem árt neki.
Ha nem tudsz friss zöldséget venni, nyugodtan vegyél helyette mirelitet.

Sok folsavat tartalmaznak: főtt szárazbab, kelbimbó, marhahúskivonat, élesztőkivonat, főtt vese, kelkáposzta, spenót, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér, tavaszi zöldségek, brokkoli, zöldbab, mogyoró.

Nincsenek megjegyzések: