2008. december 28., vasárnap

Menstruáció a terhesség első hónapjaiban

Sokat olvassuk, és sokszor halljuk, hogy a kismama még menstruál a terhesség első pár hónapjában. Ettől függetlenül ha mégis csinál tesztet, mert készült a teherbeesésre, még időben megtudhatja hogy terhes lett, hiába van vérzése. Ha nem készült a terhességre akkor bizony lehet hogy csak 1-2, ritkább esetben több hónap eltelte után jön csak rá hogy teherbe esett. Ez azért elég gáz, mert az első hónapok a legfontosabbak a terhességet illetően és ha nem tudunk róla, akkor nem is tudunk kellően odafigyelni amire szükséges.
A terhesség elején fellépő vérzés a legtöbb esetben más jellegű, mint a normál menstruáció, kevesebb mennyiségű és barnásabb színű, és rövidebb ideig tart. Van aki azt állítja, ugyanúgy menstruált a terhesség elején mint egyébkéntis. Jegyezzük meg, ez azért elég ritka eset.
Ha terhesség elején vérzés lép fel, az lehetséges attól is, hogy mégiscsak leválik egy kis darab méhnyálkahártya, lehet hogy hormonális oka van, lehet méhen kívüli terhesség jele is, úgyhogy ha teherbe szeretnénk esni és bármi gyanúsat észlelünk, ami a megszokottól eltérő azonnal forduljunk orvoshoz.

Nincsenek megjegyzések: