2008. október 19., vasárnap

Felkészülés a terhességre

Terhesség előtt célszerű bizonyos vizsgálatokat elvégeztetni, attól függően kinek milyen egészségügyi problémája van. Persze inkább ne legyen semmilyen, de ha mégis....

Fogászat: hozassuk rendbe fogainkat, pl: az amalgám töméseket cseréltessük ki korszerűbbre, mert az amalgám nehézfémsókat tartalmaz, és ez a nyálkahártyán keresztül eljuthat a magzatig.
Ha van kicsit is szuvasodó fogunk, tömessük be, mert később a terhesség alatt az esetleges mindennapos hányás következtében nő a nyál savassága, s ez gyorsítja a fogszuvasodás folyamatát.
Eleve a hormonváltozások is befolyásolják fogak állapotát, ezért célszerű még terhesség előtt egy teljeskörű fogászati ellenőrzést végeztetni. Fontos a fogkő és lepedék eltávolítás legalább 3 havonta.

Tüdőszűrő: terhesség előtt menjünk el tüdőszűrőre, mert terhesség alatt már nem szabad röntgenezni a kismama testét.

Nőgyógyászati rákszűrés: terhesség alatt már elég kellemetlen ezen átesni.

Visszértágulat: ha valaki visszértágulattal küzd, érsebésszel végeztesse el a szükséges kezeléseket és esetleg műtétet is, mert a terhesség alatt nagy gondokat és fájdalmat okozhatnak a kismamának, a hormonváltozás és testsúlynövekedéssel együtt járó visszér problémák.

Cukorbetegség: terhesség előtt be kell állítani a vércukorszintet, mert a terhesség legelejétől teljesen megváltozik az inzulinigény.

Vagy ha bármilyen betegségben szenved valaki keresse fel a szükséges szakembereket.

Nincsenek megjegyzések: