2008. augusztus 13., szerda

Barátcserje

Ezt írják a barátcserjéről:

Kifejezetten női bajokra van, kapszula vagy tabletta formájában lehet kapni. Ez rendbeteszi a hormonháztartást, főleg a ciklus második felében segíti a sárgatest működését (a kilökődött petesejt helyén képződik a sárgatest, aminek az elegendő működése vagy mennyisége segít megtartani a babát, ha megfogant, vagyis segíti a beágyazódást). Van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelős lehet a tüszőrepedés elmaradásáért. Alapvetően a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok működését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt. A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése. DE ne várjon azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet.

Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belőle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk.

Kapszula: serkenti a női szervezetet a több progeszteron termelésére. Első alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 - 2 hónapig folyamatosan szedni, később 10 -15 napos kúrák is elegendőek a kedvező hatáshoz.

Nincsenek megjegyzések: