2008. október 20., hétfő

Rubint Réka kismamatorna

Mint tudjuk a mozgás nagyon fontos terhesség alatt is, de a terhességet váró időszakban is nagyobb esély van a teherbeesésre, ha rendszeresen végzünk testmozgást.
Rubint Réka kismama tornája ("Légy bombajó kismama") kiválóan alkalmas a terhesség előtti időszakra is. Hiszen nagyon erős hasizomerősítő és "ugrálós" gyakorlatokat már nem igazán célszerű végezni nem csak a terhesség alatt, hanem akkor sem amikor már próbálkozunk a teherbeeséssel.

Réka kismama tornája 3 részre van osztva, ami azt jelenti hogy a terhesség 9 hónapja 3 hónapos periódusokra lett tagolva.


Az első tornát, ami a három közül a legnehezebb illetve legmegerőltetőbb csak a terhesség első 3 hónapjában lehet végezni.

A második torna picivel könnyebb ezt már a második trimeszterben azaz a terhesség 4., 5., 6. hónapjában lehet végezni, VAGY a terhesség első hat hónapjában.
A harmadik torna gyakorlatai a legkönnyebbek illetve a legkevésbé megerőltetőek, ezeket nyugodtan lehet végezni a terhesség utolsó három hónapjában is, tehát a 7., 8., 9. hónapban. VAGY az egész terhesség alatt, végig 9 hónapon keresztül.

Remélem érthető volt. A lényeg, hogy:

az 1. trimeszterben mindhárom tornát végig szabad tornázni,

a 2. trimeszterben a második és a harmadik tornát szabad, AZ ELSŐT TILOS!

a 3. trimeszterben csak a harmadik tornát szabad, AZ ELSŐT ÉS MÁSODIKAT TILOS!

AMI MÉG A LEGFONTOSABB, AMIT RÉKA IS ELMOND KB.: 100-SZOR TORNA KÖZBEN:
MINDEZT CSAKIS ORVOSI FELÜGYELET MELLETT!!!

Mindenkinek ajánlott kikérni az orvosa véleményét arról, hogy milyen típusú gyakorlatokat nem szabad végeznie az éppen aktuális időszakban.

Szóval azt akartam ebből kihozni, hogy a terhesség előtti időszakban még lehet végezni az egész kismama tornát. Ha sikerül teherbeesned de esetleg még nem tudsz róla, mert még vagy a megfogantatás és a megnem jövő menstruáció közötti időszakban vagy, vagy pedig már túl vagy ezen az időszakon de a terhességet még nem mutatta ki a terhességi teszt, akkor sem lesz semmi bajod, ha végzed ezeket a gyakorlatokat. Azért hidd el ettől is elfogsz fáradni.... :), ezek is hatásosak.


3 megjegyzés:

emoke írta...

Szia Reka. Fogalmam nincs, hogy eljut-e hozzad az uzenetem, de azert megprobalom. Emoke vagyok, Kanadaban elek, es az lenne a kerdesem hozzad, hogy hogyan tudok hozza jutni a harom Kismama Tornahoz. Ha megrendelem interneten akkor eljut hozzam? Ha eljut hozzad az uzeneted kerlek ertesits. Koszonom:)

Névtelen írta...

Szia!
Az oldal szerkesztője vagyok. Itt tudod megrendelni a dvd-t:

http://plaza.velvet.hu/kereses/?find=name&findstr=kismama&offs=10

Vagy keress rá még a Google-ban.

Névtelen írta...

itt tudod letolteni ingyen:
http://barbara-dvd.blogspot.com/2008/10/rubint-rka-lgy-bombaj-kismama.html