2008. november 7., péntek

Kaáli Szeged első konzultáció

Nos, tegnapelőtt szerdán voltunk Szegeden a Kaáliban. Leírom tapasztalataimat.
12.30-ra voltunk beírva Krizsán doktornőhöz. Mikor megérkeztünk az recepción lévő hölgyek nagyon aranyosak voltak, alá kellett írni egy formanyomtatványt, amiben a vizsgálatokról és a konzultációs díjról volt szó. Ez most 13.000 Ft, amit a konzultáció végén a recepción kellett kifizetni. Vártunk kb negyedórát, akkor beszólítottak, de még nem a doktornőhöz, hanem egy asszisztens hölggyel, vagy nővérkével vagy nem tudom hogy nevezték, bevonultunk egy irodába és mindenféle kérdést tett fel az egészségünkkel kapcsolatban. Korábbi betegségek, első menstruáció időpontja, ciklus hossza, gyógyszerérzékenység, stb... ez nem volt több 10 percnél. A hölgyet mi elneveztük ikszelgetős nőnek, később mindig így emlegettük mangunk között :).
Aztán kimentünk vissza a várakozóba, és vártunk... és vártunk... és vártunk... és közben végig nevettük az egészet izgalmunkban. Bár én nem annyira izgultam inkább a párom. Pedig mondtam neki hogy nincs miért izgulni, most még olyan különös dolog nem fog történni...
14.30-kor hívtak be a dokinőhöz, aki szintén nagyon aranyos és normális volt és egy kicsit álmos :).
Elmondott mindent részletesen, bár elkezdtünk sietni, mert írtak beutalót HIV szűrésre, az ÁNTSZ-be, mert így ingyenes volt különben meg 6500 Ft/fő.
Mivel itt elfogadják a kintről hozott vizsgálatok eredményét, így amit lehet itthon megcsináltatunk. Amilyen vizsgálatok szükségesek:

Férfi oldali:
HIV vizsgálat vérvétel
spermiogram
ejakulátum bakteriológiai vizsgálata, nekünk ezt ott csinálják majd nov. 18-án.

Női oldali:
HIV
rákszűrés
hüvelyváladék
hormonprofil (menstruáció 2. vagy 3. napján vérvétel)
altatáshoz szükséges vizsgálatok: vérvétel, vizelet, EKG.

Kb fél órát voltunk bent a doktornőnél, aztán tűztünk át az ÁNTSZ-hez vérvételre.
Hazajöttünk még bekéredzkedtünk az itthoni nőgyógyászomhoz, és kértem időpontot, persze pont most megy két napos konferenciára, úgyhogy hétfőn mehetek hozzá, megcsinálja a hüvelyváladék vizsgálatot, a rákszűrésem még jó, mert 1 éven belülinek kell lennie, még 4 hónap múlva telik le de viszont én már most megcsináltatom, ne kelljen újra menni, aztán megírja a beutalókat a doki a laborba és az EKG-ra.
Ja, azt még nem is írtam, hogy vagy házasnak kell lenni vagy élettársi kapcsolatról kell hivatalos papír jegyzőtől, mivel mi nem vagyunk házasok így ezt a papírt is megíratjuk már hétfőn.

Nov. 18-án kell vissza mennünk Szegedre akkor a újra csinálják a spermavizsgálatot, mert ők más módszerrel nézik. mint az andrológus nézte Kistarcsán a Flór Ferenc kórházban.
Ha elég sejtet találnak akkor nem kezelni a párom, ha viszont nem elég ahhoz, hogy megtudjanak termékenyíteni majd akár 8-10 petesejtet is, akkor valamilyen gyógykészítményt kell szednie, de nem hormonális gyógyszert.
A dokinő azt mondta ha nem kell kezelni, akkor még a következő ciklusban megcsinálnánk a leszívást és a megtermékenyítést. Bár szerintünk nem is lesz meg addig minden eredmény, mert a hüvelyváladék vizsgálat eredménye 1 hónap múlva jön meg, úgyhogy, elég kicsi esélyt látunk arra, hogy ez már december elején összejöjjön. Nem baj akkor majd a következő ciklusban...



Nincsenek megjegyzések: