2008. szeptember 13., szombat

Félni a terhességtől, szüléstől

Több fórumon is találkoztam olyan lányokkal, akik valamilyen okból kifolyólag félnek a terhességtől. Vagy a környezetükből származik rossz tapasztalatuk, vagy a sok hír láttán ami megy a különböző tv csatornákon, és a napilapokban vagy csak egyszerűen az ismeretlentől. Én azt mondom ha valaki igazán szívből szeretne babát, valahogy ezeken a félelmeken felül tud kerekedni, mellékes dologként kezeli, s csak azzal foglalkozik, ami igazán fontos, hogy nemsokára egy kis szívecske fog dobogni a pocakjában.
Mert azért valljuk be mindenki fél valamennyire, illetve aggódik hogy minden rendben legyen a terhesség során, a szülés alatt és hogy egészséges babája szülessen. De egy kis mértékű aggódás az egészséges dolog, ha valaki egyáltalán nem aggódik, inkább az a fura, bár ismerek ilyen embereket is.

Hogy mit tehetsz ha ilyen félelmeid vannak?


Kerülni kell minden olyan hírt vagy filmet, a tévében, hírműsorokban, újságokban, amely negatív élményt juttat hozzád a terhességgel kapcsolatban. Ha ülsz a tv előtt és beharangozzák a következő riportot, amiben problémás terhességről, nehéz szülésről, beteg babákról, gyerekekről lesz szó, azonnal válts át másik csatornára. Márpedig a hírekben általában nem arról van szó, hogy valaki felhőtlen boldogságban megszüli egészséges babáját, hanem hogy nézettsége legyen a műsornak, kivételes és végletes eseteket mutatnak be. Az nem annyira érdekes sztorinak számít ha a tv-s közönség számára ismeretlen személynek egészséges babája születik. Na de fordítva, ha végletes esetről van szó, hiába nem ismert személyről szól akkor is bemutatják....

Egyszerűen teletömik az ember fejét mindenféle negatív történéssel, s önszánta ellenére is ezek a képek ragadnak meg az ember fejében. Szóval jobb elkerülni az efféle eseteket, hiszen tudjuk hogy amire gondol az ember az be is következik, kár hogy a lottónyereménnyel nem így van :). Viszont biztosan mindenki hallott már olyan esetről amikor pszichikusan betegítette meg magát valaki.

- Szóval kerüld a terhességgel és szüléssel kapcsolatos negatív híreket.

- Annál inkább nézz minél több olyan filmet melyek a boldog családi életről szólnak. Ezzel ellensúlyozni tudod, ha mégis belefutsz valamilyen rosszul végződő esetbe.

- Gondolkozz pozitívan mindenről és légy optimista.

- Kerüld a stresszt! Mozogj sokat, tornázz, kondizz, jógázz, persze csak mértékkel. Így javul a vérkeringésed, oldod a stresszt, és nyugodt leszel.
Sok segítséget találsz ebben a könyvben: Lelki segítség teherbeeséshez

Csak azután szánd rá magad, hogy babát vállalsz, ha már nem félsz, attól ami rád vár a terhesség a szülés, és gyereknevelés során. Mert a baba a pocakban mindent megérez. Ha Te szomorú vagy a baba is szomorú lesz. Viszont ha Te boldog vagy és örülsz az életnek és jól érzed magad a bőrödben, a babád is boldog lesz.

Ha hiszed ha nem szülés közben is lehet boldognak lenni. Sokan mesélik hogy életük legcsodálatosabb élménye volt a szülés. Hát erre koncentrálj, légy boldog kismama és szülj boldogan.
Én is ezt teszem :)

Nincsenek megjegyzések: