2008. december 13., szombat

Mi szükséges a gyerekvállaláshoz?

Először is kell egy imádni való apajelölt, aki legalább annyira szeretne apa lenni, mint amennyire mi anyák. Az se baj ha már előre fel van készülve az apasággal együttjáró kellemes és kevésbé kellemes teendőkkel. Itt szerepet játszik az is, hogy van-e a közeli családban vagy baráti körben már kisgyermek, ahonnan a leendő apuka is elleshette már a gyermeknevelés kis szösszeneteit. Az a jó ha úgy látja, hogy ő biztosan jobban tudná a gyereket nevelni, mert akkor az azt jelenti, hogy nem fél az apaságtól, és van elképzelése hogy mit hogyan tenne ha a másik apuka helyében lenne.

Másik ami nem árt ha babát szeretnénk, hogy legyen pár négyzetméternyi hely a családi fészekben a baba számára is, és a későbbi hármas esetleg négyes közös családi csatározásokhoz is.

Aztán ami talán a legfontosabb, hogy legyen bennünk egy hatalmas adag szeretet, tolerancia és szervezőkészség. Ami még nem árt, ha megmarad a humorérzékünk. Néha nem könnyű de valahogy mégis lazán fogjuk fel a dolgokat.

Érezzük magunkat érettnek az anyaságra, tudjunk lemondani bizonyos dolgokról, a függetlenségről, az éjszakai alvásról, a vékony derekunkról :) stb.

Ami a legnehezebb az egészben, hogy egyszerre legyünk tökéletes anyák, szerető feleségek, kitartó háztartási robotok, és nem utolsó sorban maradjunk vonzó nők.

No komment :))))

Nincsenek megjegyzések: