2008. december 6., szombat

A túlsúlyos nők nehezebben esnek teherbe

Holland kutatók arra keresték a választ, hogy milyen összefüggés van a túlsúlyosság gyakorisága és a kevés szülés között. Arra a következtetésre jutottak, hogy az elhízás rizikófaktorként jelenkezhet a terhességre vágyó illetve már terhes nőknél.
Túlsúlyos nők esetében nagyobb az esélye a sikertelen teherbeesésnek, kevesebb az élveszületések száma, és gyakoribb a terhesség alatti és a szülés közbeni komplikációk előfordulása, mint a normál testalkatú nők esetében.
A kutatók azt javasolják, hogy még teherbeesés előtt fogyjanak a túlsúllyal rendelkező nők, mert már 5-15%-os súlyvesztés is pozitívan befolyásolja a természetes úton történő teherbeesést és a problémamentes terhesség valószínűségét.

Egy másik kutatás alkalmával a olyan nőknél végeztek felmérést, akik a 20.hét előtt elvetéltek. Arra az erdményre jutottak, hogy a túlsúlyos és elhízott nők esetében 67%-kal nagyobb a vetélés kockázata, és még nagyobb ez az arány ha a nő csak orvosi segítséggel tudott teherbeesni.

Tehát: plusz kilókkal küzködő hölgyek! Tornára fel! :)
De komolyan!!!

A vitaminok megfelelő mennyiségben történő fogyasztása nagyon fontos az ideális súly eléréséhez. segítséget találsz oldalt a letölthető ingyenes e-book-ban.


Nincsenek megjegyzések: