2008. december 13., szombat

Ne mind a 15 fajtát !

Azt gondolom, nekünk: teherbeesni kívánó nőknek jól jön ez a karácsonyi időszak. Az ünnepek alatti teendők, a sütés-főzés, a takarítás, a vásárlás, a családlátogatás mind elvonják a figyelmünk a babatervek már-már erőszakos kivitelezéséről.
Osszd be úgy az idődet, hogy maradjon azért a pihenésre is naponta pár órád még napközben is. Nem muszáj végig dolgozni a karácsonyt és ezt a pár nap munkahelytől távol töltött szünetet, tulajdonképpen ha belegondolunk ezek a napok is ugyanolyan napok, mint az év többi napja. Ne szakadj bele a rengeteg munkába. Persze süss finom sütit, és főzzd meg a szokásos vagy újabb kipróbálásra váró karácsonyi ételeidet, de kérlek, ne mind a 15 fajtát, ha lehet.
És akkor talán még a plusz kilók felszívásától is megmented a családod és magadat. :)
Ja, és anyagilag is jobban jársz. :)
Próbáld meg előre beosztani az időd. Tervezd meg egy napod előre. Például eldöntöd, hogy délután 4-6 ig vagy amikor akarod pihenni fogsz, illetve a kedvenc időtöltésedet végzed. Például délelőtt megcsinálod a háztartásban szükséges dolgaidat, reggel bevásárolsz, takarítasz, aztán megfőzöl, jön az ebéd aztán pedig a megérdemelt pihi, majd újra valami "kötelező dolog", aztán este újból jöhet a család vagy a tévé vagy amit akarsz. A lényeg hogy az ünnepek alatt is érezd jól magad, pihend ki magad, hogy az új évet kipihenve és lelkileg újra töltődve tudd kezdeni.

Kívánok Neked, nyugalmas és boldog családdal együtt töltött napokat az ünnepek alatt és azután is.


Nincsenek megjegyzések: