2008. november 8., szombat

Terhesmasszázs


Pár masszázstípus ahol van terhesmasszázs is:


Andaba Masszázs:

Kismama masszázs 30 perc 3000 Ft/alkalom
Kismama masszázs 60 perc 4000 Ft/alkalom
Thai baba és gyermek masszázs 30-40 perc 3000 Ft/alkalom
www.andaba.hu


Ayurvédikus Masszázs

"Az Ayurvéda gyógyászat komplex orvostudományi rendszer, amely magába foglalja a gyógyászat minden ágát, valamint a prevenciót is. Az élet egészével, a test biológiai és fiziológiai működésével foglalkozik, mindig szem előtt tartván elsősorban az egészség megőrzését (a születéstől a halálig).

Az Ayurvéda gyógyászat egyik ága a "kaumára-bhritjá" (nőgyógyászat-szülészet, gyermekgyógyászat A kaumara- bhritya egy része a terhes nők gondozásával foglalkozik, és különös figyelmet szentel a várandós kismamák naponta történő abhyanga masszázsának. Az ayurvédikus szövegek szerint ez a meleg olajos masszázs jelentősen segíti a kismamák feszültségének oldását, támogatja az érzékszervek működését, jó hatást fejt ki a látásra, ugyanakkor táplálja, és lágyan tartja a bőrt, támogatja annak tágulását, és megszünteti az alvászavarokat, amelyekkel olykor a kismamák szembesülnek."

Sok helyen használják ezt a masszázst, pl. itt is:

http://www.leszoktam.hu/html/ayurvedikuskismama


Bouché Frédéric

Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta

Belgiumban tanult
Professzionális kismamamasszázst is végez, sok-sok egyéb masszázsfajta mellett, és elég "nagy" emberek járnak hozzá, úgyhogy tudhat valamit szerintem...

http://amm-terapeuta.shp.hu


Nincsenek megjegyzések: