2009. január 4., vasárnap

Mit tehetek terhességi hányinger ellen?

A reggeli hányinger ellen legjobb ha az ágyad mellé teszel egy kis kekszet, vagy kétszersültet és mielőtt kikelnél az ágyból eszel belőle egy keveset.

A reggeli elfogyasztása előtt jó ha iszol egy kevés gyümölcslevet, ha lehet 100%-osat, legjobb ha otthon készíted friss gyümölcsből facsarod gyümölcscentrifugával. Ebből akár előre is elkészíthetsz több adagnyit és reggel vagy amikor megkívánod csak kikapod a hűtőből és már kortyolhatod is. Ha túl hidegnek érzed inkább rakd be 10 másodpercre a mikróba, mint hogy megfázítsd a torkod. Reggeli előtt elfogyasztva beindítja az emésztőnedveket és az étel is jobban csúszik utána.

Napközben a szokásos napi 3-szori étkezés helyett inkább sűrűbben étkezz, 2-3 óránként egyél kisadagokat. Ha elmégy otthonról, mindig legyen a táskádban ami csökkenti az éhséged. Ez lehet egy otthon elkészített szendvics, lehet valamilyen mag, mondjuk tökmag vagy napraforgó esetleg dió, lehet gyümölcs és legyen nálad egy kis üveg innivaló is.

A nap végén lefekvés előtt félórával fogyassz valamilyen fehérjében gazdag ételt vagy italt: egy pohár joghurtot, vagy sajtot vagy egy pohár tejet.

Nincsenek megjegyzések: