2008. augusztus 31., vasárnap

TUTI TERHES VAGYOK!

Szóval ahogy ígértem, leírom Nektek hogy én milyen tüneteket fedeztem fel magamon amiből arra következtettem én biztos terhes vagyok. (És mégsem:). Tulajdonképpen így utólag viccesnek tűnik az egész, majdnem nevetek magamon :).

1. Figyeltem az ébredési hőmérsékletem, ami mindig felment peteérés után. Tehát azért imádkoztam, hogy maradjon is fent s persze hogy ne jöjjön meg. Mikor már meg kellet volna jönnie és még mindig fent volt: TERHES VAGYOK :)!!!
Eredmény: pár napig még fent volt, aztán hirtelen lement, s aznap meg is jött. LETÖRÉS !!

2. Megjött, de van akinek több hónapig is megjön az elején. Szóval: ettől még LEHETEK TERHES :). Aztán megjött erősebben!
Eredmény: LETÖRÉS :) !!

3. A hőm igaz hogy leesett, de a fórumokról és egyéb oldalakról összegyűjtött információkból, tudtam hogy nem mindenkinek marad fent a hője terhesség alatt. Szóval: ettől még LEHETEK TERHES :).
Eredmény: LETÖRÉS !!

4. Figyeltem a beágyazódás jeleit. Peteérés után egy héttel alhasi szurkálást esetleg gyenge barnázás jelezheti a beágyazódást. Persze én minden hónapban éreztem ez idő tájt szurkálást. Ez azt jelenti: TERHES VAGYOK :)!!!
Eredmény: Mikor megjött: LETÖRÉS !!

5. A nem kívánt menstruáció megjövetele előtt mindig jobban fájt a mellem, mint egyébként, amikor még nem figyeltem erre. Két alkalommal különösen nagyon fájt szinte egy héten keresztül. Most már TUTI TERHES VAGYOK :)!!!
Eredmény: miután megjött:LETÖRÉS :) !!

6. Szokottnál erősebb fehér folyás, ami nem jár viszketéssel, minden hónapban előfordult. Tehát TERHES VAGYOK :)!!!
Eredmény: Mikor megjött: LETÖRÉS :) !!

Nagyjából így néz ki az eddig eltelt idő, amióta próbálok teherbe esni. Persze minden hónapban az összes tünetet felfedeztem magamon. Ja, és kb 10 terhességi tesztet fogyasztottam el ez idő alatt. Ez azt jelenti 8-szor estem át mindezen a cirkuszon. Nevezzük így. Mert lelkileg elég megerőltető ez az egész, a hullám érzések ,hogy egyszer tuti boldog vagy aztán letörsz mint a bili füle. Másrészt azért is nevezhetem cirkusznak, mert így utólag bohócnak érzem magam. :)
Arról nem is beszélve párunk nem szereti hallani, mikor előállunk a tünetekkel, s aztán mégsem lesz belőle semmi.

Hála Istennek, azért szerintem én elég nyugodtan tudtam kezelni a hullám völgyeket, gyorsan túl léptem rajtuk. Ismerek olyan párt is akik már tiszta idegek hogy nem akar nekik összejönni. Megsúgom: amíg nem nyugszanak meg addig nem is fog sikerülni!

Ezért döntöttem úgy, hogy nem veszem annyira "komolyan" a dolgot. Nem mérem a hőm, nem figyelem a tüneteket stb. Ezt úgy érem el, hogy lefoglalom magam. De erről majd egy másik bejegyzésben írok bővebben. (Illetve szeretnék nagyon hosszan erről írni, és segíteni másoknak is, hogy könnyebben kezeljék a teherbeesés időszakát.
Ami szerintem minél idősebb az ember annál nehezebben viseli, hiszen mindenkinek ketyeg a biológiai órája a feje felett :)))). NA EZ AZ AMIT EL KELL FELEJTENI! Ez az ami csak stresszeli az embert!
Olvasd el ezt a könyvet, sokat segíthet, ha már nem bírod:  Katt a letölthető könyvhöz

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Én 10-szer életm át ugyanezt a várakozásos-csalódásos mizériát. Ekkor eldöntöttük, hogy egyenlőre abbahagyjuk az "erőltetést", majd csak lesz valami. És a 11-ik alkalommal megtörtént a CSODA. kisfiunk januárban érkezik!

Renáta írta...

Szia!
Húú! Gratulálok!!! De jó Nektek!
Ezek szerint működik a dolog :))).
Ettől teljesen boldog leszek, ha valakinek sikerül. Az azt jelenti hogy egyszer nekem is fog :))).

Névtelen írta...

Szia!
Nem kell aggódni és semmiképp sem szabad rágörcsölni. Mi megbeszéltük, hogy itt az ideje a gyereknek. (én 25 párom 32) Az elős hónapban elkezdtem mérni a hőmérsékletemet minden reggel, hogy mikor van peteérésem. Aznap mikor peteérésem volt nekiláttunk a baby projektnek. Majd jött a gyertyaállás stb. Éreztem, hogy terhes vagyok, de aztán megjött. Jól fel is húztam magam, és megfogadtam én bizony többet nem hőmérőzök, nem keresem a terhesség tünetét. Magyarán nem foglalkoztam a terhességgel. Tehát az elős hónapban méregettem meg reménykedtem, de megjött. Második hónapban nem foglalkoztam vele, viszont minden nap szerelmeskedtünk :) Nem álltam gyertyába és egyáltalán nem foglalkoztam azzal, hogy "jajj lehet, hogy terhes vagyok, de jó". Majd késett egy napot, megcsináltam a tesztet és pozitív lett. Amit aztán követett még négy teszt :D amik szintén pozitívak lettek. Tegnap voltam először dokinál. Minden rendben a kis embriónkkal. ;) Tehát a lényeg: Ne göröcsölj rá, ne is gondolj rá. Élvezd az együttléteket, ennyi. De tényleg!
Szia